Recept

Zalm met kruidenkorst en Boursin

met Boursin® Sjalot & Bieslook

Deze heerlijk ovengebakken zalmfilet met een krokante kruidenkorst en luchtig opgeklopte Boursin Sjalot & Bieslook is perfect om te delen met je familie tijdens de feestdagen 🤤. Zalm en Boursin blijven nu eenmaal een héle fijne combi dus @beaufood maakte daarom dit heerlijke recept. Serveer de zalm in zijn geheel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, of maak de borden op en serveer ze uit. Fijne feestdagen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde Aardappelsalade
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 10 min

  • Kooktijd 14 min

  • Totale tijd 24 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

  • Controleer de zalm op graatjes. Dep de zalmfilet droog en breng op smaak met peper en zout. Smeer de zalm in met ahornsiroop.
  • Hak de peterselie en dille fijn, rasp de citroen en meng dit door de panko. Voeg naar wens peper en zout toe en een flinke scheut olijfolie. Meng goed door.
  • Verdeel het pankomengsel over de zalm en druk het goed aan.
  • Bak de zalm 14 minuten in een heteluchtoven op 200 graden.
  • Klop ondertussen de Boursin samen met de slagroom tot een luchtig geheel.
  • Schep een flinke eetlepel van de opgeklopte Boursin op een bord, smeer uit met de bolle kant van een lepel en leg de zalm erbovenop. Geniet ervan!
  • 150g Boursin Sjalot & Bieslook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 700 g zalmfilet

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 el ahornsiroop

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 80g panko

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 10g verse peterselie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 15g dille Rasp van 1 biologische citroen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 100 ml slagroom

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 1/2 eetlepels citroensap

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1/2 eetlepel honing

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 12 cl olijfolie⁠

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Geroosterde Aardappelsalade
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: