Recept

Zalm in Saffran-Boursin-Saus

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

Hoe lekker klinkt een stoofgerechtje met zalm in Boursinsaus met saffraan, chili en sinaasappel, knapperige broccoli en doperwtjes?! Dit recept van @Lifewithmina_com gebruikt Boursin Knoflook & Fijne Kruiden en is een éénpansgerecht dus het is óók ook nog eens ideaal voor wanneer je bezoek ontvangt en samen wil genieten van een maaltijd.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm in Saffranroomsaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 20 min

  • Totale tijd 40 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook fijn. Fruit ui en de knoflook in de olijfolie. Zet de saffraan alvast weg in een kommetje heet water. Zo kan de smaak alvast loskomen van de draadjes.
  • Snijd dan de broccoli in roosjes. Voeg dit toe aan de knoflook en ui en bak goed samen tot dat de broccoli zacht wordt. Doe dit voor ongeveer 10 minuten.
  • Was de sinaasappel goed en rasp deze daarna. Voeg de rasp van één (het liefst biologische) sinaasappel toe aan de broccoli, knoflook en ui. Pers daarna ook het sap uit van de sinaasappel bij het mengsel. Bak dit op licht vuur door.
  • Pak het kommetje saffraan erbij en voeg dit samen met het water waarin zij gelegen hebben toe aan de pan. Voeg daarna ook de kookroom toe. Laat dit samen voor ongeveer vijf minuten koken.
  • Pak dan de Boursin knoflook en kruiden erbij. Lepel deze in de pan en breng de saus daarna verder op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur daarna op een lage sudder stand en leg de filets zalm in de saus. Voeg hier ook de doperwten aan toe en dek de pan dan af. Laat de zalm garen in de saus voor ongeveer vijftien minuten.
  • Snijd de verse dille fijn en garneer het romige zalmgerecht voor je deze serveert.

Tip

In combinatie met vers brood is dit heerlijk dippen!

  • Ingrediënten voor 2 personen
  • 150g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 rode ui

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 teentje knoflook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 el olijfolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 350g broccoli

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 sinaasappel (rasp en sap)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 250g kookroom

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 6 saffraan draadjes opgelost in 3 el heet water

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 zalmfilets

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 150g doperwten

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 20g verse dille

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm in Saffranroomsaus
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: