Recept

Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin

met Boursin®Knoflook en Fijne Kruiden

Frans voor “in perkament”, en papillote verwijst simpelweg naar het bakken van de zalm, courgette, aardappelen en heerlijke Boursin Knoflook & fijne Kruiden mix in een gevouwen perkamenten zakje. Deze methode mengt de smaken en verrijkt deze voortreffelijke zalmgang.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 10 min

  • Kooktijd 10 min

  • Totale tijd 20 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aardappelen
  • Breng een middelgrote pan met gezouten water aan de kook.
  • Doe er aardappelschijfjes in.
  • 5 minuten koken, afgieten en bewaren.
Zalm
  • Meng Boursin en crème fraîche in een kleine kom, verdeel in tweeën en bewaar
  • Scheur vier vellen bakpapier van 40 cm af.
  • Verdeel de helft van het kaasmengsel over het midden van elk bakpapier.
  • Leg de helft van de courgette en de aardappel overlappend in plakjes.
  • Voeg aan elk gerecht een zalmfilet toe.
  • Bestrooi de vis met zout en zwarte peper.
  • Leg de overige courgette- en aardappelschijfjes eronder.
  • Verdeel het kaasmengsel erover, bestrooi met peperkorrels en giet er een eetlepel wijn bij.
Combineren en bakken
  • Vouw het bakpapier dicht door de twee randen van het papier naar elkaar toe te trekken.
  • Vouw het in stappen van 1 cm naar beneden totdat het bijna de inhoud van het pakket raakt.
  • Vouw de uiteinden naar binnen en leg ze op de bakplaat.
  • Bak gedurende 10 minuten op 200°C.
  • Direct serveren!

Tip

Als zalm niet uw favoriete vis is, kunt u ook tonijn of een dikke filet van witte vis gebruiken, zoals kabeljauw of schelvis. Hoe dan ook, uw diner zal heerlijk zijn.

  • Ingrediënten (4 personen)
  • 1 doosje Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 kleine aardappelen met rode schil, in dunne plakjes gesneden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 eetlepels crème fraîche

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 kleine courgettes in dunne plakjes gesneden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 zalmfilets van 230 g

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 eetlepel roze peperkorrels, gebarsten

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 eetlepels witte wijn

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Zout

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • Zwarte peper

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm en Papillote met Courgette, Aardappelen en Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: