Recept

Vis Wellington met Boursin

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

Nog meer variatie op de welbekende beef wellington, maar deze is met vis. @unbloomfotografie maakte deze lekkere Zalm Wellington met Boursin Knoflook & Fijne Kruiden , aardappeltjes en zwarte truffel! Bekijk hieronder hoe je hiermee indruk maakt deze Kerst.

Summary
recipe image
Recipe Name
Vis Wellington met Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 20 min

  • Totale tijd 40 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Bak 200 gram spinazie met de fijngesneden sjalot. Koel af en wring het uit, totdat er bijna geen vocht meer zit in de spinazie. Meng dan met de Boursin. Maak af met een paar druppels citroensap, zout en peper.
  • Verdeel de gerookte zalm over twee stukken plastic folie, verdeel het Boursin-spinazie mengsel hierover en leg hier de zalmfilet op. Rol strak op met behulp van de folie. Leg het voor een uurtje in de vriezer tot het ijskoud, maar niet bevroren is.
  • Pak nu de bladerdeeg erbij en verdeel deze in twee stukken. Haal de zalmpakketjes uit de vriezer en vouw het deeg eromheen, zodat de zalm bedekt is en alle naden dicht zijn. Bestrijk dan met het losgeklopte ei.
  • Leg in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 20 minuten, totdat de korst goudbruin is. Serveer met aardappelbolletjes en zwarte truffel.
  • Ingrediënten
  • 150g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 gesneden stukken gerookte zalm zonder vel

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 200g spinazie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 fijngesneden sjalot

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 loseklopte ei

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • bladerdeeg

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • aardappelbolletjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • zwarte truffel

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • citroensap

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • zout en peper

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Vis Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: