Recept

Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig

met Boursin®Plantaardig

Gezellige hapjes om te delen tijdens een borrel of uitgebreide brunch, die ook nog eens super simpel zijn om te maken! Deze courgetteroosjes schuif je namelijk binnen 15-20 minuutjes in de oven. @courgetticonfetti gebruikte hiervoor de nieuwe Boursin plantaardig die “echt níét te onderscheiden is van de originele Boursin”. Je maakt de hapjes helemaal af met wat geroosterde hazelnoten en natuurlijk rozenblaadjes. Helemaal in thema. ⁠

https://www.instagram.com/reel/DGfQUNApyyh/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
Author Name
Published On
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 15 min

  • Kooktijd 50 min

  • Totale tijd 65 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast (nog in de verpakking). Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes.
  • Rol het bladerdeeg uit en trek het voorzichtig een beetje uit elkaar. Verdeel het in 8 lange repen en besmeer met 100-120 g Boursin. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs op de repen, waarbij ze voor de helft boven het bladerdeeg uitsteken. Hoe dunner je de courgette hebt gesneden, hoe meer plakjes je erop kunt leggen. Laat aan één kant een halve cm vrij.
  • Vouw het bladerdeeg over de courgette zodat de helft van de courgetteplakjes bedekt zijn met bladerdeeg en de andere helft uitsteekt. Rol op tot roosjes.
  • Verwarm de oven voor op 170ºC hetelucht + onderwarmte.
  • Smelt de boter en meng met een geperst teentje knoflook, een flinke snuf zout en verse tijm.
  • Smeer de muffinvorm in met de gesmolten boter. Zet hierin de courgetteroosjes en bestrijk ze met een beetje boter. Bak in 50-60 minuten goudbruin in de oven.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge pan en hak in grove stukken. Serveer de courgetteroosjes met de hazelnoten, rozenblaadjes en eventueel een extra lepeltje Boursin! 
  • Ingrediënten (Voor 8 personen):
  • 1 Boursin Plantaardig

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 1 courgette

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 1 rol bladerdeeg (of 8 plakjes vegan bladerdeeg)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 50 g (vegan) roomboter

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 1 teen knoflook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • Een paar takjes verse tijm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 60 g hazelnoten

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes 

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On
  • Benodigdheden: muffinvorm (min. 8 stuks)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Courgetteroosjes met Boursin Plantaardig
    Author Name
    Published On

Tags: