Recept

Zalm Wellington

met Boursin® Sjalot & Bieslook

Boursin, zalm en spinazie, dat is een perfecte combinatie. Serveer je dat in deze Zalm Wellington met Boursin Sjalot & Bieslook van @foodfromclaudine dan is dat net even specialer. Zo maak jij zeker indruk tijdens de feestdagen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm Wellington met Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Moeilijk

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 40 min

  • Totale tijd 60 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Voeg, wanneer de sjalot zacht is, de knoflook en ⁠spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.⁠
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.⁠
  • Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht en verdeel de helft van de spinazie in het midden. Leg ⁠hier de zalm op, breng op smaak met peper en zout, en smeer in met de Boursin.
  • Verdeel de rest van de ⁠ spinazie hier overheen en vouw dan dicht als een pakketje. (snij eventueel de overlappende delen ⁠bladerdeeg weg, je kunt dit gebruiken om de bovenkant mee te versieren). Zorg dat alle naden goed ⁠gesloten zijn en keer het pakketje om zodat de naadkant aan de onderkant ligt. ⁠
  • Smeer in met het losgeklopte ei en bak 20 a 25 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. ⁠ Laat 5 minuten rusten en snij vervolgens in plakken.
  • Ingredienten
  • 150g Boursin Sjalot & Bieslook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 el olie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 sjalot, gesnipperd

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 400g spinazie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 rol bladerdeeg

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 ongeveer 600g zalmfilet zonder huid

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 losgeklopte ei

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Zalm Wellington met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: