Recept

Worteltaart met Boursin

met Boursin® Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden

Perfect voor je paaslunch: een hartige worteltaart met Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden . Zo maak je indruk op je familie én het is ook nog eens gemakkelijk te maken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min

  • Kooktijd 30 min

  • Totale tijd 55 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de wortelen en snij in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Meng het paprikapoeder met 2 el olijfolie en bestrijk de wortelen ermee. Bestrooi met tijm en/of rozemarijn.
  • Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een andere bakplaat. Bedek met een tweede vel bakpapier en leg de bakplaat met de wortelen erop. Het is de bedoeling dat het bladerdeeg tussen 2 platen wordt geklemd zodat het niet kan rijzen en lekker krokant blijft. Bak samen 30 minuten.
  • Waarschijnlijk moet je het papier met de wortelen eerder uit de oven nemen. De baktijd hangt af van de dikte en de kwaliteit. Controleer de wortelen met de punt van een mes. Ze zijn klaar als ze beetgaar zijn.
  • Laat het deeg buiten de oven afkoelen (het moet een mooie kleur hebben). Verdeel er de Boursin Zacht & romig Knoflook & Fijne kruiden over. Leg de wortelen erop, kruid met peper en zout en bestrooi met de gehakte lente-uitjes. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.
  • Ingrediënten
  • 125 Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden op kamertemperatuur

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 rol bladerdeeg (koelvers)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 bos wortelen (~650g)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 lente uien

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 el olijfolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 4 takjes tijm en/of rozemarijn

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 afgestrekte el gerookt paprikapoeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • peper en zout

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Worteltaart met Boursin Zacht & Romig
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: