Recept

Smashed aardappelen

met Boursin® Knoflook & Fijne Kruiden

De favoriete bereidingswijze voor aardappelen van @Foodfromclaudnine zijn de smashed variant. Heerlijk met een simpele salade van romaine sla, komkommer, radijs, verse kruiden, gebakken zalm en een dip van opgeklopte Boursin Knoflook & Fijne Kruiden . Deze dip smaakt perfect bij de zalm, de aardappeltjes én geeft je salade meer smaak. Dat ziet er toch lekker uit 🤩!⁠

Summary
recipe image
Recipe Name
Smashed potatoes with Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 15 min

  • Kooktijd 30 min

  • Totale tijd 45 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de krieltjes tot deze vorkgaar zijn, dus tot je er met een vork ⁠makkelijk in kan prikken. Giet af en laat even droogstomen. ⁠
  • Doe de krieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plet met een glas. Besprenkel met 2 el olijfolie ⁠en breng op smaak met zout. Bak 30 minuten af, totdat de aardappels goudbruin zijn.⁠
  • Klop intussen met een garde de Boursin en de melk tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast.⁠
  • Verhit 1 el olijfolie met 1 el boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan ⁠beide kanten tot de gewenste gaarheid. Ik hou ervan als de zalm nog net een beetje roze is van binnen. ⁠
  • Serveer de krieltjes met de romaine sla, komkommer en radijs. Smeer een lepel van de opgeklopte Boursin ⁠ op het bord en leg hier de gebakken zalm op. Dot verder theelepels van de Boursin over de aardappels. ⁠ Garneer met verse dille en peterselie en dien direct op⁠.
  • Ingredienten voor 2 personen
  • 150g Boursin Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 500g krieltjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 3 el olijfolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 el boter

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 zalmfilets

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 el melk

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 100g romaine sla, in reepjes gesneden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 5 radijsjes, in plakjes gesneden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • verse dille en peterselie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Smashed potatoes with Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: