Recept

Creamy Pizza met Boursin

met Boursin® Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden

Het is bijna herfst en wat is dan lekkerder dan pompoen, kruiden en een comfort maaltijd?  @lifewithmina_com maakte deze pizza belegd pompoen, een heerlijke zoete dressing en   Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden . Heerlijk herfstig met nog wat rucola en pompoenpitjes. Ook maken?

Summary
recipe image
Recipe Name
Creamy Pizza met Boursin
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 10 min

  • Kooktijd 25 min

  • Totale tijd 35 min

Instructies

Nu is het jouw beurt

Aan de slag!
  • Verwarm de melk lauw warm in een klein kommetje in de magnetron of in een steelpannetje voor 20 seconden. De gist of zuurdesem starter gaat dan in de lauwe melk. Voeg tijdens het roeren en de honing of suiker toe en laat 10 minuten staan. Voeg de droge ingrediënten samen.
  • Schenk de melk en gist/starter mengsel bij de droge ingrediënten en roer door. Voeg daarna 10/20 ml water toe aan je mengsel en roer nog om. Een licht plakkerig mengsel is goed! Schenk de zonnebloemolie dan aan de randen van het deeg erbij. Dek dan alles af met vershoudfolie en zet dit weg in de koelkast.
  • Het deeg heeft ongeveer vier uur nodig om te rijzen. Na deze vier uur haal je het deeg uit de koelkast. Strooi wat meel volkoren of spelt over je keukenblad en doe ook wat meel op je handen. Haal met één hand het deeg uit de maatbeker en breng het deeg samen. Dit doe je door het deeg steeds naar binnen de vouwen als een dekentje. Gebruik hiervoor 50-100 gram meel, laat dit vier uur rijzen. Strooi vervolgens meel volkoren of spelt over je keukenblad en doe ook wat meel op je handen. Haal met één hand het deeg uit de maatbeker en breng het deeg samen.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en doe hier je deeg op en vorm tot een pizzabodem. Beleg je pizza met je ingredienten en je pizza is klaar om op te vreten!

Tip

Gebruik Boursin Plantbased, plantaardige melk en edelgistvlokken voor een plantaardige Boursin-Pizza!

  • Ingrediënten
  • 125g Boursin Zacht & Romig Knoflook & Fijne Kruiden

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 zakje gist (7g) or 20g zuurdesem starter

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 50g volkoren tarwe of spelt meel

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 30g spelt meel

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 150g extra meel voor het samenbrengen van het deeg na het rijzen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 tlp suiker of honing

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 100ml melk

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • kruiden, 1 tlp per soort: knoflookpoeder, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, ui poeder

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 2 etl zonnebloemolie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time
  • 1 etl geraspte kaas (of edelgistvlokken)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Creamy Pizza met Boursin
    Author Name
    Published On
    Preparation Time
    Cook Time
    Total Time

Tags: